Uinti

Laatua uinnin harjoitteluun ja valmennukseen

Lapin Urheiluopisto tarjoaa laadukkaat harjoitteluolosuhteet ja valmennuspalvelut uintiin. Urheiluopiston 25 metrin sisäallas lisäpalveluineen tarjoaa loistavat puitteet niin nuorten kuin vanhempienkin uimareiden uintiharjoitteluun. Meiltä onnistuu myös kuntotestaukset ja asiantuntijaluennot.

Vuosikymmen uinnin aallonharjalla

Santasport Lapin Urheiluopisto on profiloitunut lähes 10 vuoden ajan kansainväliseksi uinnin tutkimus-, kehitys- ja innovaatiokeskukseksi. Kehitystyö alkoi uimaopetuksen kehittämisestä kansallisella tasolla ja on levinnyt vuosien saatossa isoksi ja merkittäväksi kansainvälisen tason projektiksi yhteensä yhdeksän vuoden aikana. Uinnin kehitystyön tärkeimpiä tavoitteita on tukea uinnin kehittymistä kokonaisvaltaisesti. Uimaopetuksen osalta tutkimus keskittyy oppimisen ja opettamisen kehittämiseen ja harraste-, kilpa- ja huippu-uinnin osalta analysoinnin ja valmennustiedon lisäämiseen globaalisti. Kehitystyön sisältöjä siirretään uintileirin lisäpalveluksi valmennustoiminnan kautta.

Tilat ja välineistö

  • 25 metrin sisäallas
  • Sisä- ja ulkoliikuntatilat
  • Lihaskunto- ja kehonhuoltotilat

Lisätiedot


Jukka Shemeikka

Uinnin lajivastaava

jukka.shemeikka@santasport.fi

Puh. 040 027 8141

Tulevat leirit

Lajitiedot

Valmennustoiminta

Uinnin valmennustoiminta rakentuu Urheiluakatemiatoiminnan ympärille. Valmennustoiminnan kärkenä toimii Akatemian Uintiryhmä, joka on täysin Santasport Lapin Urheiluopiston valmennuksessa oleva uintiryhmä. Uintiryhmän valmennukseen hyödynnetään kehitystyön tuloksia jo varhaisessa vaiheessa, josta tulokset jalkautuvat lajiliittojen, maajoukkueiden ja lajiliittojen käyttöön.

Koulutustoiminta

Huippusuorituksen varmistaminen uinnissa – koulutus on kohdistettu uintivalmentajille, mutta se soveltuu myös masters ja triathlon harrastajille. Koulutuksessa käsitellään uimarin valmentautumista ja harjoittelua nykypäivän tiedon valossa. Syventäessään koulutustaan uintivalmentajat voivat hakeutua Lapin Urheiluopiston järjestämään Valmentajan ammattitutkinnon (VAT) koulutusohjelmaan.

Lajileirit

Santasport Lapin Urheiluopisto järjestää laadukkaita lajileirejä ympäri vuoden. Huippu-urheilijaksi tähtääville nuorille järjestettävistä yläkoululeirityksistä nuori saa väylän harjoitella tavoitteellisesti koulunkäynnin ohella. Mukana tähtileireillä on myös tunnettuja urheilijoita, joilta voi saada vinkkejä ja motivaatiota omaan harjoitteluun.

Kumppanuudet

Santasport Lapin Urheiluopisto tekee yhteistyötä Suomen Uimaliiton, Swimming Club Rovaniemen ja  Rovaniemen Uimaseuran kanssa. Yhteistyökumppaneiden kanssa on mahdollista järjestää koulutus- ja leiritoimintaa lajin harrastajille.